top of page

Waarom een goede profielfoto wonderen verricht


​Een goede professionele foto van jezelf op je CV, LinkedIn of andere social media en websites is goud waard. Uit onderzoek blijkt namelijk het volgende:


Kansen vergroten

Een van de eerste dingen waar recruiters en andere mensen naar kijken op je CV, je LinkedIn, je artikel of je website, is je profielfoto. Zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn dat de kans dat je profiel bekeken wordt, maar liefst 14 keer groter is als je een profielfoto hebt! En als je een profielfoto hebt, dan besteedt de bezoeker ook nog eens 20% van de tijd aan het kijken naar deze foto. Met een goede profielfoto wordt je (online) zichtbaarheid en herkenbaarheid dus groter: je wordt vaker gevonden. Zo vergroot je simpelweg je kansen dat recruiters of mogelijke werkgevers je kunnen vinden.


Een goede eerste indruk

Niet alleen je profiel op LinkedIn, maar ook je CV valt meer op wanneer je er een foto op hebt staan. Een goede foto van jezelf geeft bovendien een goede eerste indruk. Het blijkt verder uit onderzoek dat je beter wordt onthouden door de werkgever. Beelden onthouden we nu eenmaal beter dan tekst.

Vertrouwen creëren

Een goede profielfoto heeft


de kracht om de inhoud van je CV en LinkedIn meer persoonlijk, betrokken en compleet te maken. Het aanvullen van je werkervaring met een foto zorgt er voor dat mensen ervan uitgaan dat je niks te verbergen hebt. Je creëert daarmee vertrouwen. De kans op een uitnodiging voor een opdracht of een kennismaking wordt daarmee aanzienlijk groter.

Tijdloos

En tot slot: een goede professionele foto van jezelf is goud waard. Je kan deze foto jarenlang overal voor gebruiken. Niet alleen voor je CV en LinkedIn, maar ook voor andere social media zoals Instagram, voor blogs of artikelen die je schrijft of voor op je website.


Kortom

Een goede profielfoto verricht wonderen en kan je kansen op een uitnodiging voor een interessante baan of opdracht daadwerkelijk vergroten. Wil jij dat ook? Kijk dan op https://www.diekstraloopbaanadvies.nl/de-beste-profielfoto voor meer informatie.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page