top of page
Fotograaf

de beste
Profielfoto

Een goede professionele foto van jezelf is goud waard

Wil je ook een goede profielfoto laten maken voor je CV, voor LinkedIn, voor bij je artikel of op de website van je eigen onderneming? Maak dan een afspraak met onze vakfotograaf Marien van der Velden. Hij helpt je graag aan een mooie,

scherpe en goed uitziende profielfoto. Kijk op https://www.marien.photography/ voor een indruk van zijn werk.

Waarom een goede profielfoto?

Een van de eerste dingen waar recruiters en andere mensen naar kijken op je CV, je LinkedIn, je artikel of je website, is je profielfoto. Zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn dat de kans dat je profiel bekeken wordt, maar liefst 14 keer groter is als je een profielfoto hebt! En als je een profielfoto hebt, dan besteedt de bezoeker 20% van de tijd aan het kijken naar deze foto. Met een goede profielfoto wordt je (online) zichtbaarheid en herkenbaarheid dus groter, wordt je vaker gevonden en bekeken. 

Ook valt je CV meer op wanneer je er een foto op hebt staan. Een goede foto van jezelf geeft bovendien een goede eerste indruk. Het blijkt verder dat je beter wordt onthouden door de werkgever. Beelden onthouden we nu eenmaal beter dan tekst.

Een goede profielfoto heeft de kracht om de inhoud van je CV en LinkedIn meer persoonlijk, betrokken en compleet te maken. Het aanvullen van je werkervaring met een foto zorgt er voor dat mensen ervan uitgaan dat je niks te verbergen hebt. Je creëert daarmee vertrouwen. De kans op een uitnodiging voor een opdracht of een kennismaking wordt daarmee aanzienlijk groter.

En tot slot: een goede professionele foto van jezelf kan je jarenlang overal voor gebruiken. Niet alleen voor je CV en LinkedIn, maar ook voor andere social media zoals Instagram, voor blogs of artikelen die je schrijft of voor op je website.

Hoe werkt het?

Je kan via de mail bobby@diekstraloopbaanadvies.nl een afspraak maken. We overleggen dan samen met onze vakfotograaf Marien van der Velden wanneer de foto gemaakt kan worden. Deze afspraak duurt ongeveer een half uur.

Je krijgt na afloop 5 foto’s digitaal geleverd, zodat je zelf nog kan kiezen welke je het mooiste vindt. Het tarief is € 80,00 exclusief BTW.

Voorbereiding

Voor wat betreft je kleding: trek iets aan waarin je je goed voelt, kleding die je professioneel ook zou dragen en die niet te seizoensgebonden is. Dus geen dikke wintertrui of zomers jurkje maar wel een mooie blouse of jasje. Kies daarbij voor kleuren die je goed staan. Kleuren en lichte tinten trekken de aandacht. De kleur kan zitten in een detail, de blouse, de kraag of de stropdas. Draag niet iets te wit of te donker, te drukke motieven of strepen. 

Draag verder je haar zoals je altijd doet. Zo kom je het meest herkenbaar in beeld. Heb je een bril, laat die dan op. Je wilt eruit zien zoals je er doorgaans uitziet in je werk. Minimaliseer andere accessoires zoals oorbellen en andere juwelen. En last but not least: zorg wat extra voor je huid of zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent de dag voor de shoot!

Vrijblijvend intakegesprek

Eenvoudig online reserveren

Psycholoog Arbeid & Organisatie NIP

Loopbaanadviseur NOLOC

Meer dan 15 jaar ervaring

Bobby Diekstra-S.jpg
Contact - MBTI Persoonlijkheid & Voorkeuren
bottom of page