top of page

7 redenen om een loopbaancoach in te schakelen

Bijgewerkt op: 16 jan. 2023

Als je nadenkt over het inschakelen van een loopbaancoach, dan heb je waarschijnlijk een heleboel verschillende gedachten. Sommige gedachten zeggen: ‘Doen! Het is belangrijk. Je twijfelt nu al zo lang’. Andere gedachten zeggen ‘Is dat echt nodig? Is dat niet duur? Kan ik er zelf niet uitkomen?’ En dit is waarschijnlijk nog maar het topje van de 'gedachten-ijsberg'. Een soort vergadering in je hoofd. En zo kan het een waar dilemma worden. En dilemma’s kosten energie. Brengen twijfels met zich mee. Zorgen voor oponthoud. Zijn vermoeiend.


Deze 'vergadering' in je hoofd speelt zich waarschijnlijk ook af wanneer je nadenkt over je loopbaan of over je werk. Merk jij ook dat je regelmatig dit soort 'vergaderingen' in je hoofd voert? Dat je er niet uit komt? Dat het een waar dilemma wordt?


Dan heb ik goed nieuws voor je. Met de beslissing om wel of geen loopbaancoach in te schakelen, maak je meteen korte metten met dit dilemma. Want kies je voor op de oude voet doorgaan, blijven ploeteren, je eigen wensen en behoeften niet serieus nemen en hopen dat het probleem zichzelf oplost? Of neem je deze eerste belangrijke stap en kies je voor jezelf. Voor aandacht geven aan wat jij belangrijk vindt, wat voor jou waardevol is in je werk, in je leven, in je levensgeluk?


En dat is precies waarom je een loopbaancoach inschakelt:


1

Omdat je tijdens de sessies 100% aandacht zet op jezelf, op je loopbaan, op wat jij belangrijk vindt, waar jij behoefte aan hebt en je even niet afgeleid wordt door andere dingen die aandacht van je vragen, zoals je werk en klusjes in en om het huis.


2

Omdat alles wat aandacht krijgt, groeit. Doordat je aandacht geeft aan je vraag in loopbaangesprekken, kom je beter te weten waar jij goed in bent, je zelfvertrouwen groeit en je weet beter waarom je doet wat je doet.


3

Omdat als je beter voor jezelf zorgt, je je beter gaat voelen. Je krijgt meer energie en gaat betere keuzes maken. Je trekt mooiere dingen aan.


4

Omdat een ervaren loopbaancoach je helpt om je gedachten te structureren en je helpt om overzicht te krijgen over je mogelijkheden.


5

Omdat een ervaren loopbaancoach je helpt door enerzijds aandacht te besteden aan je dromen, anderzijds de praktijk van alledag mee te nemen. Zodat je samen je ideeen en dromen kan vertalen naar het hier en nu.


6

Omdat je dan weet wat je kan doen om verder te komen, hoe je dat kan doen en zo ook daadwerkelijk die stappen kan zetten die verder richting geven aan je wensen.


7

En last but not least: omdat je je beter gaat voelen, je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Omdat je je mogelijkheden gaat zien en de energie weer gaat stromen.


Kiezen voor loopbaancoaching is kiezen voor jezelf. Kiezen voor je eigen wensen en behoeften. En een eerste stap op weg naar meer energie, meer geluk en meer plezier in je werk en in je leven.


Nieuwsgierig geworden wat loopbaancoaching voor jou kan betekenen? Maak vandaag nog een afspraak in de digitale agenda voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

57 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page