top of page

5 bewezen strategieën om je carrière vooruit te helpenWil je je carrière naar een hoger niveau te tillen? Je verder ontwikkelen in je loopbaan? Of je nu net begint of al een tijdje in het personeelsbestand zit, er zijn altijd manieren om te verbeteren en te groeien. Hier zijn vijf strategieën waarvan is bewezen dat ze mensen ondersteunen om hun carrière vooruit te helpen:

tip 1

Ontwikkel een sterk professioneel netwerk: het opbouwen van een netwerk van contacten in je branche kan nieuwe kansen openen en waardevolle ondersteuning bieden. Woon branche-evenementen bij, word lid van professionele organisaties en blijf in contact met voormalige collega's en mentoren.


tip 2

Breid je vaardigheden uit: om concurrerend te blijven op de huidige arbeidsmarkt, is het belangrijk om voortdurend nieuwe vaardigheden te leren en te ontwikkelen. Volg online cursussen, volg workshops of volg een hogere opleiding om kennis en expertise op te doen in je vakgebied.


tip 3

Zoek mogelijkheden voor vooruitgang: wacht niet tot kansen zich aandienen - zoek ze actief op. Doe vrijwilligerswerk voor projecten, laat je stem horen in vergaderingen en geef blijk van je interesse om extra taken of verantwoordelijkheden op je te nemen.


tip 4

Wees proactief bij het zoeken naar een baan: zelfs als je tevreden bent met je huidige baan, is het altijd een goed idee om nieuwe kansen in de gaten te houden. Zorg ervoor dat je cv en online profielen up-to-date zijn en wees niet bang om te solliciteren op banen die je interesseren.